Skip to content

System Engineer

Nederland, Fryslân, Heerenveen

Functieomschrijving

Ben jij gek op het identificeren van logistieke verbeteringen, het maken van plannen en ben je geïnteresseerd in het implementeren van de nieuwste logistiek technieken in een groot magazijn en dit later door te voeren in business cases voor klanten. Solliciteer dan direct als system engineer bij Zebra Technologies in Heerenveen.


Zebra Technologies is wereldmarktleider in barcodeprintsystemen en scanapparatuur. Zebra is een gerenommeerde Amerikaanse multinational met de distributie en reparatie in Heerenveen. De locatie in Heerenveen heeft ongeveer 200 medewerkers. De werksfeer is gezellig, open en resultaatgericht. Ter versterking van het warehouse zijn wij op zoek naar een system engineer.


Wat ga je doen?

Als system engineer zoek je samen met verschillende afdelingen binnen het warehouse naar nieuwe toepassingen van Zebra producten. Denk hierbij aan robotisering (Fetch), nieuwe mobiele computers en hun accessoires, gebruik maken van RFID-technologie, andere toepassingen van automatiseren van logistieke stromen etc.


Van de bedachte toepassingen maak je een ontwerp welke uitvoerbaar is en de maximale voordelen oplevert. Kortom, je identificeert de mogelijkheden voor logistieke verbetering, maakt plannen voor deze verbeteringen, voert de ideeën uit en implementeert de verbeterde oplossingen in de praktijk. Doordat Zebra leverancier is van veel technieken en toepassingen beschik je over een groot speelveld aan nieuwe technologieën, waarbij er soms ook een beroep op je wordt gedaan om concepten uit te testen in de praktijk.


Je werkt in de dagelijkse praktijk veel samen met de operationele collega’s en leidinggevenden van het warehouse, maar ook met collega’s van IT, business (system) analisten, manufacturing engineers en ook diverse (internationale) collega’s. Je leidinggevende is de Sr. Operations Manager.

Vereisten

Wie zoeken wij?

Voor de functie van system engineer zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en leergierige collega die goed kan communiceren met verschillende interne collega’s, die ideeën om kan zetten naar acties, die mensen kan overtuigen, die zelfstandig kan werken en die creatief denkt. Daarnaast verwachten wij dat je;


  • Een hbo of wo opleiding hebt afgerond;
  • Kennis hebt van het opzetten van business cases;
  • Beschikt over relevante werkervaring
  • Goede kennis van Engelse taal in woord en geschrift
  • Bereid bent om incidenteel internationaal te reizen


Wat bieden wij?

Werken bij Zebra Technologies betekent dat je aan de slag gaat bij een internationaal georiënteerd bedrijf met enthousiaste collega's. De vestiging in Heerenveen is erg toegankelijk en wordt door medewerkers omschreven als fijne werkplek met een goede sfeer! Daarnaast bieden wij;


  • Een fulltime baan voor langere tijd;
  • Een jaar contract bij Zebra, met de intentie deze om te zetten in een vaste baan;
  • Een goed salaris.


Ben je geïnteresseerd? Solliciteer en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gerda Veenstra via gerda@jobz-on.nl | 0515 746014

of